Op restaurant met de kinderen in Knokke-Heist

7 KIDSPROOF RESTAURANTS

Op restaurant gaan met de kids? Dat kan wel eens een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er in Knokke-Heist heel wat restaurants die helemaal afgestemd zijn op de kleinste spruiten. De ingrediënten voor een kidsproof restaurant? Een selectie fijne gerechtjes voor de kids, comfortabele kinderstoelen, voldoende bewegingsruimte in de buurt of andere aangepaste bezigheidstherapieën. Kijk samen met ons mee welke restaurants hieraan voldoen: LAKESIDE PARADISE, IL MERCATO, BLANCO, WOYO EATERY, DE ZES BOCHTEN, MANGIAMO, THE SHELTER. 

LAKESIDE PARADISE 
Niet alleen een watersportclub, maar ook een fantastische plek om te genieten van al het lekkers dat ze hier serveren. Aan de oevers van het Duinenwatermeer is het heerlijk vertoeven. In de zomer op het aangelegde strandje of op het houten ponton, in de winter lekker binnen aan het haardvuur. Of je nu hapjes wil delen, of elk een eigen gerecht kiest, hier is het gezellig tafelen. Kinderen genieten er van op maat gemaakte gerechtjes en kunnen zich uitleven op de omheinde speeltuin aan de rand van het meer.

Kindergerechten
Kinderstoelen
Speeltuin
Watersportmogelijkheden
Ministrand aan het meer 

Duinenwater 41 / 050 60 60 35 / lakesideparadise.be

IL MERCATO
Zijn je kids fan van pizza? Hier trakteer je hen op 100% artisanale pizza. Alles komt hier uit Italië en de pizza’s worden gebakken in een traditionele houtoven. Op het menu staan enkel pizza’s, maar niet van de minste! Ze worden bereid door Nicola, de pizzaölo die ook afkomstig is uit Napels. Extra leuk voor de kleintjes: er zijn pizza’s in de vorm van Mickey Mouse!

Kinderpizza’s in de vorm van Mickey Mouse
Kinderstoelen

Gemeenteplein 9 / 050 66 02 26 / ilmercato.be

BLANCO
In Knokke-Heist moet je toch een Gault&Millau-adresje gedaan hebben. Maar hoe doe je dat met kids? Vaak kunnen ze deze culinaire hoogstandjes nog niet helemaal appreciëren en nog vaker staat zo’n restaurant niet meteen te springen om de allerkleinsten te ontvangen. Maar wel bij Blanco! Hier is het op en top culinair genieten, niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kids. De Mexicaanse en Mediterraanse keuken ontmoeten er elkaar en dat zorgt voor een smaakbom. Tegelijk staan er heel toegankelijke gerechten voor de kinderen op het menu. Al kunnen de kleine fijnproevers uiteraard mee-eten met de sharing dishes van mama en papa. Iedereen tevreden! Op vrijdag en zaterdag zijn ze ook geopend voor lunch.

Kindergerechten
Kinderstoelen

Keith Haringplein 7 / 050 68 40 60 / blanco-knokke.be

WOYO EATERY
Omdat het ook voor de ouders leuk mag zijn! Woyo Eatery ligt naast het station van Knokke en valt meteen op door het prachtige interieur. Het maakt deel uit van het nieuwe Enso District Hotel dat 34 kamers telt, waaronder enkele familiekamers. Hier geniet je van ontbijt, brunch of lunch. Het koppel achter het concept, Tim en Tine, hebben zelf 3 kinderen en dat merk je. Kids krijgen bij het binnenkomen een koffertje met speelgoed om zich bezig te houden aan tafel. Op de kaart: enkele gerechten die altijd scoren bij deze jonge doelgroep.

Kindergerechten
Kinderstoelen
Koffertje met speelgoed aanwezig

Duinenwater 6 / 050 73 38 37 / woyo.be

DE ZES BOCHTEN
Een gevestigde waarde als het op kindvriendelijke restaurants aankomt. En daar hebben de uitgebreide speeltuinen zeker iets mee te maken. Buiten is er een gigantische speeltuin met een afzonderlijke ruimte voor de allerkleinsten. Grotere kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de indrukwekkende speeltoestellen. Binnen is er ook een afgesloten speelruimte – hoera voor onze oren! Bovendien kan je hier ook logeren, elke kamer is perfect afgestemd op een gezin met kinderen. Zo is er een kleine kitchenette aanwezig om de kinderen tijdig te kunnen voorzien van een maaltijd, al sta je in één, twee, drie in het restaurant met mogelijkheid om te ontbijten, lunchen én dineren. 

Kindergerechten
Kinderstoelen
Binnen- en buitenspeeltuin

Nieuwstraat 127 / 056 66 65 76 / dezesbochten.be
 

THE SHELTER
The Shelter ligt aan de ingang van het beroemde Zwin Natuur Park, wat meteen al een extra pluspunt is. Zo kan je een bezoek aan het park combineren met een lekkere maaltijd of pannenkoek. Maar ook zonder bezoek aan het Zwin is deze plek ideaal voor fijnproevers. De familiebistro werkt namelijk met regionale producten en serveert traditionele gerechten met vegetarische en veganistische alternatieven. Aanrader voor de kids? De appelsap komt van de naburige boerderij De Zoete Polder, puurder kan niet! Naast de bistro ligt bovendien een speeltuin, omgeven door de prachtige natuur. 

Kindergerechten
Kinderstoelen
Speeltuin
Aan de rand van het Zwin Natuur Park

Graaf Leon Lippensdreef 8 / 0488 38 25 52 / theshelterknokke.be 

MANGIAMO
Met pasta scoor je toch altijd bij je kids? Mangiamo is the place to be, met hun versbereide pasta en ruime keuze aan sausjes. Bij het binnenkomen krijgen kids hier meteen aangepast speelgoed om zichzelf te entertainen aan tafel. Zo heb je als ouder toch nog de kans om zelf even te genieten van al het lekkers dat ze hier serveren. Naast pasta vind je hier namelijk ook nog andere lekkere Italiaanse specialiteiten, om al dan niet te sharen. 

Aangepaste porties voor kids
Kinderstoelen
Speelgoed voor aan tafel

Lippenslaan 17 / 050 30 02 50 / mangiamo.be

Blijf op de hoogte

Smaakt dit naar meer? Blijft steeds op hoogte en ontdek nog veel meer shopadresjes via onze nieuwsbrief of via onze sociale media.